Route Theriso - Drakona

Turen börjar med passagen in i ravinen Theriso. Du kommer att bli hänförd av vegetationen som dominerar landskapet på denna magiska plats. Inte allt för sällan klättrar grupper av människor bland klipporna i ravinen. Ravinen som är c:a 6 km djup erbjuder tystnad och skugga under vandringar.

Ravinen slutar där den underbara byn Theriso tar vid. I byn finns huvudkontoret för Venizelos, som är ett museum idag, det är öppet för besök. I byn finns flera restauranger och kaféer. I byn ligger den historiska kyrkan inbäddad i rogivande grönska och traditionell arkitektur. I mitten på augusti firas i byn en fest med traditionell mat, dans och musik.

Efter besöket i Theriso rekommenderas en utflykt till byn Drakona utmed en oförglömlig väg genom landsbygden. Vägen passerar genom gårdar, små skogar och berg som gör att du får uppleva något annat än staden Chania. Drakona, som är ett litet samhälle bebos främst av familjer från landsbygden.

I centrala delen av Drakona är den historiska kyrkan St. George belägen. Vid byns torg firas varje sommar en ”honungsfest” då hela torget är fyllt med traditionell mat, dans och musik. Inom några få minuter kommer du att finna, gömda bland träden, den gamla skolan och lekplatsen i byn.

Om du har blivit hungrig finns två traditionella tavernor i närheten.

Denna utflykt inåt landet kan du göra med bil, motorcykel och för de mer äventyrliga med cykel. På vägen, i byn Panagia, kommer du att stöta på ett minnesmonument från andra världskriget.  

facebook twitter tripadvisor
          
Copyright 2012-21 Melina's House.
Design & Development by Opportunus