Staden Chania

Enligt de flesta greker, är staden Chania den vackraste staden i Grekland. Det är inte förvånande att under de senaste åren staden Chania röstas som No.1 destination i Grekland. Efter ett besök i staden, kommer du håller med!

Staden Chania kombinerar tradition och komfort, turism och kultur. Det passar till olika typer av människor. Du kan chatta, dricka och dansa hela natten, vid de spännande nattklubbar i staden. Eller kan du koppla av och fly från vardagen, gå genom de eleganta gatorna i Gamla Stan.

I tusentals år har staden Chania varit en plats där öst möter väst, och olika kulturer samexisterar harmoniskt. Minoerna, Forntida greker, venetianare, araber, har Saracens pirater, ottomanska turkarna och moderna greker lämnade all sin prägel på stadens unika personlighet.

Under de senaste trettio åren, tog den utveckling som har plats berömda badorterna Platanias och Stalos i Agia Marina, som ligger bara några kilometer utanför staden Chania, har gjort området Chania en av de viktigaste destinationerna i Medelhavet .

Gamla stan i Chania

Den venetianska hamnen är hjärtat av Gamla stan i Chania. Starta din vandring från västra delen av den venetianska fästningen kommer du att möta fästning Firka, där grekiska rebeller där fängslad under den turkiska ockupationen. Firkas inrymmer Marinmuseum, som förutom de mycket intressanta utställningar, erbjuder det en stor panoramautsikt över hamnen. Nära fästning Firka, och den motsatta sidan av hamnen kan du se den gamla vågbrytaren och den arabiska fyren.

facebook twitter tripadvisor
          
Copyright 2012-21 Melina's House.
Design & Development by Opportunus