Sougia

Sougia ligger 70 kilometer sydväst om staden Chania klyfta Agia Irini. Namnet har sitt ursprung från den forntida staden Sigion. Namnet kommer från ordet "SIS" = gris, gris, choiropoli.

I forna tider var det porten på Dorian staden Elyros, som under antiken hade nog blommar att prägla sina egna mynt, men förstördes av Saracen araber i den 9: e talet. Elyros låg nära byn Rodovani och du kan besöka ruinerna av den antika staden på kullen Kefalas.

Från forntida Sougia några ruiner finns kvar idag på östra sidan av torrent Agierinioti som passerar genom klyfta Agia Irini och flöden vid Sougia. Det verkar ha varit ek skogar och svinhållning organiserades. I den västra delen av byn en väl skyddad hamn var belägen, som förstördes under åren på grund av geologiska förändringar i området. Den viktigaste delen av byn är den östra delen där även vi idag kan se tankar, ruiner av gamla byggnader, termalbad och väggar City (deras kvarlevor).

Den antika staden blomstrade i de romerska och bysantinska perioderna. Öster om byn ligger klyfta Tripiti, med en magnifik bukt på sin ände till havet. Kyrkan i byn har mosaiker från 6: e talet och är nära den antika staden Lissos, som har antika teater och bad.

facebook twitter tripadvisor
          
Copyright 2012-21 Melina's House.
Design & Development by Opportunus