Διαδρομή Θέρισο - Δρακώνα

 Η εκδρομή αυτή ξεκινάει με το πέρασμα απ’ το φαράγγι Θερίσου. Θα μείνετε έκπληκτοι μπρος στο τοπίο και τη βλάστηση που δεσπόζει σε αυτό το μαγικό μέρος! Δεν είναι λίγες οι φορές που μία ομάδα ανθρώπων κάνει αναρρίχηση στους βράχους του φαραγγιού. Εκτείνεται σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων, είναι ήσυχο και έχει πολύ σκιά.

Γι’ αυτό το λόγο ενδείκνυται για τέτοιου είδους δραστηριότητες! Το φαράγγι τελειώνει εκεί που αρχίζει το χωριό Θέρισο. Το χωριό είναι επίσης πανέμορφο. Εκεί υπάρχει και το αρχηγείο του Βενιζέλου, πλέον μουσειακός χώρος, όπου μπορείτε να το επισκεφτείτε.

Υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και καφενεία. Χαρακτηριστικό του χωριού πέρα από την ηρεμία, την βλάστηση και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, είναι και το ιστορικό εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τον δεκαπενταύγουστο το χωριό γιορτάζει και γεμίζει με κόσμο, παραδοσιακά φαγητά, χορό και μουσική !

Συνεχίζοντας την εκδρομή σας  προς  το χωριό Δρακώνα, θα πραγματοποιήσετε μία διαδρομή  που θα μείνει χαραγμένη  για πάντα στο μυαλό σας! Ο δρόμος είναι επαρχιακός. Θα περάσετε μέσα από αγροτικές καλλιέργειες, μικρά δασάκια και βουνά, γνωρίζοντας μία άλλη εκδοχή της πόλης των Χανίων.
Φτάνοντας στο χωριό θα αντικρίσετε μία μικρή κοινότητα σπιτιών  που κατοικούνται κυρίως από αγροτικές οικογένειες. 

Στην κεντρική πλατεία του χωριού υπάρχει η ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Σε αυτή την πλατεία κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείτε η «γιορτή του μελιού», όπου όλη η πλατεία γεμίζει με παραδοσιακό φαγητό, χορό και μουσική. Σε απόσταση λίγων λεπτών θα βρείτε κρυμμένο μέσα στα ελαιόδεντρα το παλιό σχολείο και την παιδική χαρά του χωριού και εάν η διαδρομή ήταν λίγο κουραστική , υπάρχουν δύο παραδοσιακές ταβέρνες εκεί κοντά  όπου μπορείτε να ξαποστάσετε.

Aυτή την εκδρομή στην ενδοχώρα των Χανίων μπορείτε να την πραγματοποιήσετε με αυτοκίνητο, μηχανή ή ακόμα και  για τους πιο τολμηρούς  με ποδήλατο. Η εκδρομή αυτή μπορεί να γίνει και αντίστροφα, από την Δρακώνα προς το Θέρισο. Στον δρόμο σας θα συναντήσετε το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο χωριό, Παναγιά.

 

facebook twitter tripadvisor
          
Copyright 2012-21 Melina's House.
Design & Development by Opportunus