Η πόλη των Χανίων

Σύμφωνα με τους περισσότερους Έλληνες, η πόλη των Χανίων είναι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη των Χανίων ψηφίζεται ο No.1 προορισμός στην Ελλάδα. Μετά από μια επίσκεψή στην πόλη, ενδεχομένως θα συμφωνήσετε!

Η πόλη των Χανίων συνδυάζει την παράδοση και την άνεση, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Ταιριάζει σε διαφορετικά είδη ανθρώπων. Μπορείτε να κουβεντιάσετε, να πιείτε και να χορέψετε όλη νύχτα, στα εντυπωσιακά νυχτερινά κέντρα της πόλης. Ή, μπορείτε να χαλαρώσετε και να αποδράσετε από την καθημερινότητα, κάνοντας βόλτες στα κομψά σοκάκια της Παλιάς Πόλης.  
Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η πόλη των Χανίων είναι ένας τόπος όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση, και οι διάφοροι πολιτισμοί συνυπάρχουν αρμονικά. Μίνωες, αρχαίοι Έλληνες, Ενετοί, Άραβες, Σαρακηνοί πειρατές, Οθωμανοί Τούρκοι και σύγχρονοι Έλληνες, όλοι έχουν αφήσει τα σημάδια τους στη μοναδική προσωπικότητα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα ετών, η ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στα διάσημα θέρετρα του Πλατανιά και τηςΑγίας Μαρίνας-Σταλού, τα οποία βρίσκονται λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Χανίων, έχει κάνει την περιοχή των Χανίων έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.

Η Παλιά Πόλη των Χανίων

Το Ενετικό Λιμάνι είναι στην καρδιά της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Ξεκινώντας τον περίπατό σας από το δυτικό άκρο του Ενετικού Λιμανιού συναντάτε το Φρούριο του Φιρκά, όπου οι Έλληνες επαναστάτες φυλακίζονταν κατά τη διάρκεια της Τουρκικής κατοχής. Ο Φιρκάς στεγάζει το Ναυτικό Μουσείο, το οποίο, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα, προσφέρει μια μεγάλη πανοραμική άποψη του λιμανιού. Κοντά στο Φιρκά, και στην αντίθετη πλευρά του λιμανιού, μπορείτε να δείτε τον Παλιό Κυματοθραύστη και τον Αραβικό Φάρο.

facebook twitter tripadvisor
          
Copyright 2012-21 Melina's House.
Design & Development by Opportunus